Початок проєкту e-Hromada: Організація діяльності мережі цифрових хабів у сільських громадах Донецької, Запорізької та Луганської областей

Початок проєкту e-Hromada: Організація діяльності мережі цифрових хабів у сільських громадах Донецької, Запорізької та Луганської областей

Центр ІТ рішень Луганської області -
Кількість відповідей: 0

30 листопада в Центрі ІТ рішень Луганської області пройшла організаційна нарада, присвячена старту проєкту "e-Hromada" за підтримки програми ООН з відновлення та розбудови миру. В нараді прийняли участь: Еміль Коренєв, фахівець з мобілізації громад ПРООН, Олег Захожай, директор Центру ІТ рішень, Віталій Іванов, доцент СНУ ім. В. Даля.  

В рамках проєкту буде започаткована  діяльність мережі цифрових хабів у сільських громадах Донецької, Запорізької та Луганської  областей.

В Луганській області цифровий хаб буде створено в смт. Новоайдар, в Донецькій - в смт Олексієво-Дружківка, а в Запорізькій - в смт Кирилівка.

Метою створення мережі цифрових хабів є підвищення рівня цифровізації територіальних громад, навчання населення сучасним інформаційним технологіям, а також прискорення інтеграції до загальнодержавного інформаційного простору в рамках концепції "Держава в смартфоні".

Цифрові хаби будуть обладнані сучасною технікою та програмним забезпеченням. Консультування, тренінги та навчання будуть проводити досвідчені ІТ-фахівці. Спрямованість діяльності кожного хаба буде відповідати специфіці громад, потребам населення, запитам бізнесу та інших стейкголдерів.

Цей проект реалізується як пілотний і в подальшому мережа цифрових хабів буде поширюватися на інші територіальні громади задля прискорення процесів глобальної інформатизації України.

Безпосередньо реалізацією проєкту та координацією діяльності мережі цифрових хабів буде займатися Центр ІТ рішень Луганської області, за участі громадської організації "Фундація "Жіноча ініціатива", а також науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Вкладення 1.jpg