Делегація Представництва Євросоюзу в Центрі ІТ-рішень Луганської області

Делегація Представництва Євросоюзу в Центрі ІТ-рішень Луганської області

Центр ІТ рішень Луганської області -
Кількість відповідей: 0

16.09.2021 до Центру ІТ-рішень Луганської області завітала делегація Представництва Європейського Союзу в Україні.

В складі делегації: Мартін Шрьодер – керівник операційної секції 2 «Місцевий та людський розвиток» Представництва ЄС в Україні, Станіслав Топольницький – керівник програми «Підтримка ЄС для Сходу України» Представництва ЄС в Україні.

Підчас дискусії гостям були продемонстровані розробки Центру ІТ-рішень для інформатизації територіальних громад Луганської області: уніфіковану платформу розгортання ІТ-профілів територіальних громад на основі мікросервісної архітектури; систему автоматизованого розгортання сервісів, а також корпоративне хмарне середовище. Крім цього, було зазначено, що для вирішення проблеми нестачі висококваліфікованих ІТ-фахівців в регіоні, СНУ ім. В. Даля з 2020 року започаткував підготовку магістрів зі спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології». Фокусом цієї освітньої програми є саме процесі інформатизації та розвиток цифрових сервісів. Потреба в таких фахівцях була виявлена підчас дослідження стану та перспектив інформатизації Луганської області, що було проведено за підтримки Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

В результаті розмови було відзначено продуктивність співпраці в напрямку інформатизації та діджиталізації суспільних процесів, а також важливість проведення просвітницької діяльності серед населення Луганської області щодо популяризації процесів розвитку інформаційних технологій в Україні. Сторони запевнили у готовності продовжити співпрацю для прискорення процесів інформатизації Луганської області.

Докладніше дивіться у відео.